Deel

Mijn fonds staat er niet tussen!

Een ander pensioenfonds

Het Eerlijk Pensioenlabel beoordeelt de tien grootste ‘bedrijfstakpensioenfondsen’ in Nederland. Dat zijn pensioenfondsen die verbonden zijn aan een sector. Bijvoorbeeld: het ABP voor overheid en onderwijs, BPL Pensioen voor de agrarische sector, enzovoorts. Deze fondsen hebben samen meer dan 13 miljoen deelnemers. De kans is dus groot dat we ook jouw pensioenfonds hebben beoordeeld.

Het kan zijn dat je bij een ander pensioenfonds zit, dat we niet hebben beoordeeld. Ons advies? Vraag gewoon eens aan je fonds of ze onze website willen bekijken en willen aangeven hoe ze inschatten dat ze zouden scoren. Of: misschien kun je bij je pensioenfonds achterhalen door wie het geld wordt belegd. Soms wordt dat namelijk door een bank of verzekeraar gedaan, en mogelijk zit die in de Eerlijke Bankwijzer of Eerlijke Verzekeringswijzer.

Pensioenverzekeraars

Het kan ook zijn dat je niet bij een pensioenfonds spaart, maar bij een pensioenverzekeraar. Als dat zo is, is de kans groot dat je die kunt terugvinden bij de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Kom in actie in 5 min

5

Heb je iets meer tijd? Verdiep je in de score van je fonds en geef je fonds per thema feedback

Doe mee

Kom in actie in 1 minuut!

1

Reageer direct naar jouw fonds op de scores

Doe mee

Kom echt in actie

Wil je echt betrokken raken bij het beleggingsbeleid van je fonds? Wij geven je tips.

Doe mee

Het Eerlijk Pensioenlabel is een samenwerkingsverband van:

  • Eerlijk Pensioenlabel
  • Eerlijk Pensioenlabel
  • Eerlijk Pensioenlabel
  • Eerlijk Pensioenlabel
  • Eerlijk Pensioenlabel